YKSINYRITTÄJÄN AVUSTUKSEN HAKUAIKA ON PÄÄTTYNYT

Hakuaika yksinyrittäjän avustukseen Pellossa toimiville yrittäjille on päättynyt syyskun lopussa, mutta jo jätetttyihin hakemuksiin voi tehdä vielä täydennyksiä ke 14.10. asti. Viimeiset tukipäätökset tehdään to 15.10.

 

(Tämän hetken tiedon mukaan yrittäjä voi saada 2000 euron suuruisen korvauksen vain kerran. Ilmoitamme erikseen mikäli tilanteeseen tulee muutoksia)

HAKULOMAKKEEN VOIT LADATA / TULOSTAA TÄSTÄ:

Koneella täytettävä versio (word): Yksinyrittäjän hakemuspohja PELLO

Tulostettava versio (pdf): Yksinyrittäjän hakemuspohja PELLO

Lue huolellisesti ohjeet ja hanki kaikki tarvittavat liitteet. Tarvittavat liiteet on kerrottu hakemuslomakkessa. Emme käsittele hakemuksia mistä liitteet puuttuvat.
Täytä myös huolellisesti yhteystietosi – tarvittaessa pyydämme lisätietoja puhelimitse ja / tai sähköpostilla.
Ministeriöstä saamamme ohjestuksen mukaan hakulomaketta ei tarvitse allekirjoittaa, vaan vakuutus ilmoitettujen tietojen oikeellisuudesta kattaa tämän.

* Hakulomakkeessa kysytään tietoja mm. yritystoiminnan alkamisajankohdasta ja päätoimialasta. Niihin saat vastauksen osoittesta www.ytj.fi
Etusivulla on hakukenttä YRITYSHAKU. Kirjoita siihen yrityksesi Y-tunnus tai nimi ja valitse oma yrityksesi, niin näet tarvittavat tiedot.

* YEL vakuutusnumeron löydät omasta YEL sopimuksesta / laskusta.

* Hakulomakkeessa kysytään mihin yrittäjä aikoo käyttää mahdollisesti saamansa avustuksen.Suosittelemme, että yrittäjä ilmoittaa siinä käyttävänsä avustuksen kiinteisiin menoihin (vuokrat, vakuutukset, laskut, jne.)
Ministeriö on linjannut, että yksinyrittäjän avustus ei ole esteenä yrittäjän työttömyysturvan maksamiselle, mutta mikäli yrittäjä ilmoittaa käyttävänäsä 2000 euron avustuksen omaan palkkaansa, niin sillä voi olla vaikutusta työttömyysturvan määrään.

* Liitteeksi edellytetään yrityksen kirjanpito edelliseltä vuodelta millä osoitetaan, että yrityksen laskutettu tulo on ollut vähintään 20 tuhatta euroa edellisenä vuonna. Vaihtoehtoisesti todisteeksi riittää veroilmoitus.
Samoin liitteeksi edellytetään yrityksen kirjanpito vähintään maaliskuulta 2020, millä osoitetaan, että koronaepidemia / rajoitukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti liiketoimintaan.

* Liitteeksi vaaditaan verovelkatodistus tai verottajan hyväksymä suunnitelma verojen maksamisesta. Verotodistuksen voit tilata omavero -palvelusta.

Sähköpostitse lähetettävä hakemus liitteineen palautetaan osoitteeseen: pellonkehitys@pello.fi
Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään: Yksinyrittäjän avustus ja yrityksesi nimi

Paperinen hakemus liitteineen palautetaan Pellon kunnan postilaatikkoon (os. Kunnantie 4, 95700 Pello)
Kirjoita kirjekuoreen: Yksinyrittäjän avustus, Pellon Kehitys Oy

TEM on julkaissut sivuillaan kattavan ”Kysymyksiä ja vastauksia” patteriston, mistä löytyy vastauksia moniin yksinyrittäjän tukeen liittyviin kysymyksiiin.

Pellon kunnassa toimivat yrittäjät voivat kysyä lisätietoa seuraavilta henkilöiltä:
* yritysneuvoja Mika Rinne, mika.rinne@pello.fi, 040 152 2290
* elinvoimajohtaja Kai Korhonen, kai.korhonen@pello.fi, 040 674 4318
Toivomme, että jätät meille soittopyynnön tekstiviestillä tai sähköpostilla,
niin soitamme sinulle ja voimme käydä yrityksesi asiaa rauhassa läpi.