Travelpello Facebook –videoita on katsottu vuoden aikana yli 300 000 kertaa.

Travelpello Facebook –videoita on katsottu vuoden aikana yli 300 000 kertaa. Ympärivuotisuus on Länsi-Lapissa sijaitsevan Pellon suuri matkailuvaltti.

 Länsi-Lapissa sijaitseva Pello uudisti matkailun verkkostrategiansa syksyllä 2015. Silloin päätettiin panostaa voimakkaasti ennen kaikkea  Facebook-videoihin. Tehtävässä onkin onnistuttu kiitettävästi. Uudet Travelpello.fi facebook sivut ( www.facebook.com/travelpello ) avattiin maaliskuussa 2016. Siitä lähtien erilaisia Pellon matkailusta kertovia Facebook-videoita on julkaistu noin 1-2 kpl kuukaudessa. Travelpello Facebook videot ovat noin 60-90 sekuntia pitkiä.

Vuoden aikana Travelpello Facebook -videoita on katsottu yhteensä yli 300 000 kertaa. Suosituimpia Pellon matkailusta kertovia aiheita ovat olleet poroista ja kalastuksesta kertovat videot. Videoita Travelpello Facebook-sivuille tuottavat mm. Joulupukki TV Oy, Naamisuvanto Salmon Fishing ja Markus Kiili Photography. Tällä hetkellä Travelpello Facebook-sivuilla on noin 3000 tykkääjää (seuraajaa).

Pellon matkailun verkkonäkyvyys on edistynyt mainiosti: kävijämäärät ovat kasvaneet vuodessa yli 300%. Travelpello.fi –sivuista (www.travelpello.fi) on seitsemän kieliversiota: suomi, englanti, ranska, saksa, ruotsi, venäjä ja kiina. Ulkomaalaisten kävijöiden määrät ovatkin kasvaneet voimakkaasti: tärkeimmät kansallisuudet ovat ranska, ruotsi ja saksa.

Matkailu kehittynyt viime vuosina Pellossa suurin askelin

Pellon matkailu on kehittynyt kaksi vuotta sangen myönteisesti. Tornionlaakson kalastusmatkailu on ollut vahvassa nousussa ennätyssuurten lohimäärien vuoksi. Myös talvimatkailu on ollut myönteisessä kasvussa johtuen mm. Ritavaaran matkailukeskukseen tehdyistä investoinneista, kuten Valkea Arctic Lodgen lomakylä, Pellon Laskettelurinteet Oy:n uudet lumetus- ja hissijärjestelmä sekä Soulmate Huskies`n koirapuisto. Myös Pellon kunta on panostanut voimakkaasti infrastruktuurin kehittämiseen ja rakentamiseen.

Matkailijat ovatkin ottaneet loistavasti vastaan Ritavaaran palvelujen kehittymisen. Tästä eräs osoitus on, että lomakylä Valkea Arctic Lodge on saanut Tripadvisorissa lähtökohtaisesti viiden tähden arvosteluita (katso kohteen Tripadvisor-arvosteluita TÄÄLTÄ)

Pellon matkailun kehittämisestä vastaavan Pellon Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Timo Sirkkala arvioi, että pitkällä tähtäimellä Pellosta voi tulla merkittävä ympärivuotinen matkailukohde Lapissa. Loistava saavutettavuus, Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen lohijoki, Tornionjoki, kestävät arvot, aito lappilaisuus sekä ympärivuotisuus ovat Pellon matkailun valtteja, korostaa Sirkkala.